Chinchilla rakastaa hyvinvointihetkeä – omistaja hemmottelee harjauksella

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Chinchillat ovat suosittuja lemmikkieläimiä, mutta niiden tila luonnossa on äitynyt metsästyksen takia äärimmäisen uhanlaiseksi. Chinchillojen turkki on ainutlaatuinen ja erittäin pehmeä. Luonnossa ne rakastavat hiekkakylpyjä, mutta lemmikkinä omistajan tulee huolehtia niiden turkista.

Vaikka chinchillat ovat luonnossa uhanalaisia, pääsevät ihmiset nauttimaan pehmeistä veijareista kotioloissa. Nyt näemme erään chinchillan lempitoimen – turkin harjauksen. Videolla nähdään, kuinka lemmikki nauttii hoidosta täysin siemauksin.

Chinchilla on alun perin kotoisin Etelä-Amerikasta Andeilta. Ne ovat luonteeltaan hyvin arkoja, mutta tottuvat ajan kanssa omistajiinsa. Suloiset chinchillat voivat elää hyvässä hoidossa jopa 20-vuotiaiksi.