Nämä tavat aiheuttavat ihon ennenaikaista ikääntymistä

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihonhoidon asiantuntija Cassandra Bankson pitää YouTubessa omaa videoblogia, jossa hän kertoo parhaimpia kauneuteen, hyvinvointiin ja ihonhoitoon liittyviä niksejään. Tällä kerralla Bankson päätti listata tapoja, joita noudattamalla ihmiset aiheuttavat tahattomasti kasvoihinsa ennenaikaisia ikääntymisen merkkejä.

Moni tietää, että kasvojen ihoa ei kannata kovakouraisesti venyttää esimerkiksi silmämeikkiä poistaessa. Cassandra Banksonin mukaan muutaman minuutin käsittely ei kuitenkaan aiheuta ryppyjä siinä mittakaavassa kuin ihmisten nukkumisasento. Eniten ryppyjä ja ikääntymisen merkkejä näkyy kasvoissa niillä, jotka nukkuvat kasvot tyynyä vasten. Optimaalisin nukkumisasento on selällään, jolloin kasvot saavat levätä ilman puristusta.

Toinen ikäännyttävä seikka on liian lyhyet yöunet. Kauneusunet ovat hyvä nimitys pitkille yöunille, koska niiden aikana iho palautuu ja keho korjaa itseään. Liian lyhyet unet vaikuttavat negatiivisesti ihon kollageenintuotantoon ja vähentävät ihon elastisuutta.

Ihon ennenaikaiseen ikääntymiseen vaikuttavat myös auringolle altistuminen ja huono ruokavalio, joka sisältää paljon prosessoituja ruokia. Myös kaulalle, rintakehään ja kämmenselkiin tulee muistaa levittää aurinkovoidetta päivittäin, koska ne altistuvat auringolle lähes päivittäin.