Viiniä alehintaan Alkosta – verkkosivusto kertoo poistoeristä

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Suomalaiset voivat tilata tai ostaa edullisempaa alkoholia ulkomailta, koska kotimaamme alkoholiverotus on tähtitieteellinen kansainvälisellä mittarilla. Nyt on perustettu sivusto, jonka avulla voi hankkia viinierien poistotuotteita edullisempaan hintaan. Kyseessä on uusi palvelu.

Viinien maahantuojat kamppailevat jatkuvasti poistoviinien kanssa. Joskus ravintolat tilaavat erikoiseriä, jotka eivät kaikki tulekaan myydyiksi tai Alkon odotettu myynti ei kohtaa todellisuutta. Pahimmillaan viinejä joudutaan hävittämään tuhansia pulloja, koska myyjä ja ostaja eivät kohtaa toisiaan.

– Uusi Fiksuviini-palvelu kokoaa maahantuojien viinien poistoerät kuluttajalle ostettaviksi edulliseen hintaan. Poistoon menevät löytöviinit ovat esillä Fiksuviinin verkkosivuilla. Ne ovat myynnissä niin kauan kuin tuotetta riittää. Viinien myynti tapahtuu Alkon kautta, sivustolta kerrotaan.

Fiksuviinin kautta viinien myynti Alkon kautta vähentää turhaa ympäristökuormitusta, sillä usein poistoeriä myydään esimerkiksi Viron viinikauppiaille, jotka myyvät niitä meille takaisin tarjoushintaan hyvällä katteella.

– On ekologisesti kestämätöntä, että viinejä joudutaan kuljettamaan edestakaisin Suomenlahden yli pelkästään siksi, että tuotteet saadaan kuluttajille tarjolle ja myydyiksi. Tilaamalla fiksun viinin estät samalla hävikkiä ja pienennät hiilijalanjälkeä.