IS: Mustasukkaisuuden huipentuma Kuopiossa – mies asensi kuuntelulaitteen naisystävän kotiin

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kolme vuotta 56-vuotiaan kuopiolaismiehen kanssa seurustellut nainen koki elämänsä järkytyksen löydettyään sänkynsä alta kuuntelulaitteen. Hän oli menossa yöllä vessaan ja näki laitteessa vilkkuvan valon. Nainen tiesi heti ketä epäillä asiassa.

Miesystäväänsä vuoden vanhempi nainen jätti kuuntelulaitteen olohuoneen pöydälle ja lähti seuraavana aamuna töihin. Hän sai viestin ruokatunnin aikoihin, jossa luki: ”Olemme suorittaneet luonanne huumerikostutkimukseen liittyvää kuuntelutehtävää. Tutkimus on osaltanne päättynyt, eikä rikosta ole havaittu. Pahoittelemme häiriötä. Emme voi antaa tutkimisesta enempää tietoa. Itä-Suomen poliisilaitos”.

Nainen otti yhteyttä poliisiin ja teki rikosilmoituksen. Hän vaati tekijälle rangaistusta. Parin suhde päättyi eroon, mutta tapauksen käsittely ei edennyt sovittelusta oikeuteen. Mies tunnusti kotirauhan rikkomisen, salakuuntelun ja virkavallan anastuksen. Tapauksesta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.