Sana riisui rohkeisiin kuviin: ”Olen saanut mielettömästi treffipyyntöjä”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomiräppäri Sana, eli Sanna Rönnberg, kertoo avoimesti elämästään sosiaalisessa mediassa usein myös rohkeiden kuvien kera. Vuosia sitten alkoholismin selättänyt näyttävä kaunotar on ollut yli viisi vuotta päihteettömänä, ja elämäntaparemontti on nyt laajentunut myös vartalon hoitamiseen. Sana on nyt julkaissut rohkaisevia kuvia itsestään ja onnistuneesta painonpudotuksestaan.

Sanan muodonmuutos kuvina

Seireeni-kappaleen taannoin julkaissut artisti on ollut toukokuusta asti ketogeenisellä ruokavaliolla, jonka avulla paino putosi nopeasti parikymmentä kiloa. Sana on kertonut sosiaalisen median seuraajilleen epävarmuudesta ja itseinhosta, joita on tuntenut koko elämänsä ajan. Nyt ne ovat taakse jääneitä huolia.

– Se on oikeasti niin mieletön tunne, kun vihdoin hyväksyy itsensä ja rakastaa itseään. En olisi ikinä uskonut, kuinka iso merkitys ruokavaliolla on kaikkeen. Olen saanut paljon palautetta, kuinka inspiroin myös muita, se tuntuu hyvältä. Olin lihonut masennuksen takia, olin täysin rikki, väsynyt, enkä enää mahtunut edes esiintymisasuihini. Silloin tajusin, että pakko tehdä jotakin. Se oli mun elämän parhaita päätöksiä. Nyt voin todella hyvin, Sana kertoo Staralle.

Sanan muodonmuutos kuvina

Sana on puhunut avoimesti päihdetaustastaan ja viime aikoina hän on myös luennoinut tärkeästä aiheesta kouluilla ja nuorisotaloilla.

– Tällä hetkellä keikat ja luennot tehdään striimattuna. Onhan siinä tosi eri fiilis, kun ei näe yleisöä, mutta on mahtavaa päästä puhumaan tärkeästä aiheesta ja esiintymään. Minulla ei ole tarvetta kiillottaa elämääni somessa. Se on mennyt näin, enkä häpeä puhua asioista. Se on terapeuttista minulle, ja jotkut samassa tilanteessa olevat saattavat saada apua kirjoituksistani.

Parhaan ystävän kuolema vuonna 2016 vei Sanan ratkeamisen rajoille, mutta hän pysyi päätöksessään. Sana rohkaisee jokaista tarkastelemaan omaa ja lähipiirinsä päihteiden käyttöä. Jos joku läheinen asiasta mainitsee, ei se ole tuulesta temmattua. Raitistuminen vei Sanalta suuren kaveripiirin, mutta myöhemmin hän ymmärsi, etteivät ne ihmiset olleet hänen aitoja ystäviään.

Sana