Onnea Pikku Kakkonen! Lastenohjelma ilahduttanut jo 44 vuotta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalaisia lapsia television iltapäivässä uskollisesti viihdyttänyt Pikku Kakkonen täyttää tänään 11. tammikuuta 44 vuotta. Alkuaikoina ohjelmaa esitettiin kolme kertaa viikossa, sitten jokaisena arkipäivänä. Nykyään Pikku Kakkonen tulee myös aamuisin ja viikonloppuisin.

Eräs Pikku Kakkosen ikimuistoisimmista hahmoista on Nukkumatti, joka on vuonna 1959 kehitetty itäsaksalaisen nukkeanimaation valkopartainen ja hiippalakkinen satuhahmo. Suomessa Nukkumattia on esitettiin vuodesta 1973 saakka.

Vuosikymmenten ajan Nukkumatti on kertoi lapsille opettavaisen tarinan, minkä jälkeen oli vuorossa legendaariseksi muodostunut loppulaulu ja unihiekan heittäminen lasten silmille. Aikoinaan Itä- ja Länsisaksassa oli Nukkumatille omat ohjelmansa. Suomessa Pikku Kakkosessa esitetty Nukkumatti oli itäsaksalaista perua.