Tämä lemmikkilisko sulattaa sydämiä – tottelee käskyjä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Parta-agamat ovat suosittuja lemmikkiliskoja niiden eloisan luonteen ja näyttävän ulkonäön vuoksi. Sanotaan, että matelijat eivät kaipaa hoitajiltaan samalla tavalla seurustelua tai yhteisiä hetkiä kuin muut lemmikit, mutta eräs lisko näyttää kuitenkin todistaneen tämän väittämän vääräksi.

Mina adoptoi itselleen Mochi-nimisen parta-agaman ystävänsä perheeltä, joka koki, että he eivät pystyneet tarjoamaan Mochille tarpeeksi hyvää hoitoa. Mochi on ilmeisen huomionkipeä ja seurallinen, minkä Mina huomasikin nopeasti.

Mina oli kuullut, että liskoja ei voi kouluttaa, mutta hän kuitenkin onnistui todistamaan tämänkin väittämän vääräksi. Ensimmäisenä komentonaan Mochi oppi herkkujen houkuttelemana juoksemaan omistajaansa kohti. Mochi onkin melko ilahduttava näky ampaistessaan täyteen juoksuun liukkaalla lattialla kun Mina kutsuu sitä luokseen.