Donald Trump virkarikossyytteeseen kapinaan kiihottamisesta – historiallinen tapaus presidenttinä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Pian väistyvä Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on historian ensimmäinen presidentti, joka joutuu urallaan kaksi kertaa valtakunnanoikeuteen vastaamaan teoistaan. Yhdysvaltojen kongressi äänesti Donald Trumpin uuden virkarikossyytteen puolesta.

Donald Trump vakuutti kannattajansa vilpillisestä vaalista. Hänen mukaansa tulosta oli peukaloitu. Hän piti puheen kannattajilleen ennen kongressiin tunkeutumista, että hän ei tule hyväksymään lopputulosta. Donald Trump nimenomaan pyysi, että kannattajat marssivat kongressirakennukselle ja näyttävät voimansa.

Viisi ihmistä kuoli levottomuuksissa. Trumpia syytetään kiihottamisesta kapinaan. Sittemmin hän on vaatinut kannattajiaan lopettamaan väkivaltaisuudet, lain rikkomisen ja vandalismin, Washington Post uutisoi.