Teini halusi testata vanhaa väittämää – jäi kielestään kiinni jäiseen metallitankoon

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Päiväkodissa ja kotona varoitetaan lapsia nuolemasta metallisia esineitä pakkasella, sillä kieli jää niihin nopeasti kiinni ja on kivuliasta irrottaa. Varoituksista huolimatta moni testaa uteliaisuudesta pitääkö tämä paikkaansa, ja tartuttaa kielensä jäisiin esineisiin ja esimerkiksi pylväisiin.

Nyt videolla nähdään jälleen tilanne, jossa teinipojalle käy köpelösti. Poika astelee kadulle 16 pakkasasteessa ja kokeilee kielellään jäistä metallitankoa. Kieli jää arvatenkin heti tankoon kiinni, minkä jälkeen poika löytää itsensä melkoisesta pulasta.

Kieli irtoaa tangosta helposti lämpimän veden avulla, mutta moni kielensä tartuttanut saa kokea ensin kovaa kipua yrittäessään irrottaa kieltä omin avuin repimällä. Poika näyttää soittavan itselleen apua paikalle, mutta avulias ohikulkija päättää kuitenkin auttaa häntä ja kaataa kieleen ja tankoon lämmintä vettä nauru herkässä.