Pave Maijanen (1950-2021) muistetaan lukuisista hiteistään – nämä ikivihreät jäävät elämään

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisten rakastama muusikko Pekka Juhani ”Pave” Maijanen on kuollut 70-vuotiaana. Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti. Syyskuussa Maijanen kertoi sairastavansa parantumatonta ALS-tautia. 3. syyskuuta 70 vuotta täyttänyt Pave Maijasen kertoi asiasta Ilta-Sanomien syntymäpäivähaastattelussa. Tähden mukaan ALS diagnosoitiin hänellä vuonna 2018. Nyt Maijanen on menehtynyt.

Pave Maijanen tuli pitkällä urallaan tunnetuksi niin sooloartistina kuin Mestarit, Royals, Mistakes ja Pepe & Paradise -yhtyeiden riveissä sekä Dingon ja Hurriganesin levyillä soittamisesta. Maijanen myös tuotti esimerkiksi Wigwamin ja Hurriganesin levyjä. Vuonna 2015 Maijanen oli mukana Vain elämää -sarjan neljännellä tuotantokaudella.

ALS-tautiin menehtynyt muusikko tullaan muistamaan lukemattomista hiteistään, joista Stara kokosi alle koosteen. Hänen uralleen mahtuu poikkeuksellisen paljon koko kansaa liikuttaneita hittejä, joista monia voi hyvällä syyllä kuvailla ikivihreiksi. 1980-luvun alussa Maijanen ja hähen Mistakes-yhtyeensä tekivät esimerkiksi Pidä huolta -kappaleen, joka soi yhä tänäkin päivänä eri muodoissa. Lähtisitkö oli yksi 1980-luvun suurimpia hittejä ja vuonna 1992 Maijanen edusti Suomea Euroviisuissa kappaleellaan Yamma Yamma.