Liam Neeson lopettaa toimintaelokuvissa näyttelemisen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pohjoisirlantilainen näyttelijä Liam Neeson on viime vuosina tullut tunnetuksi erityisesti toimintarooleista. Hän nousi hieman yllättäen toimintatähdeksi vuonna 2008 julkaistun Taken-elokuvan myötä. Nyt Neeson aikoo kuitenkin jättää action-roolit taakseen.

Liam Neesonin mukaan hän on jättämässä toimintaelokuvien tekemisen ikänsä vuoksi. Tänä vuonna 69 vuotta täyttävä tähti kuitenkin suunnittelee esiintyvänsä ensin vielä parissa toimintaelokuvassa. Hän tosin vitsailee ET-lehdelle saattavansa lopettaa toimintaroolien tekemisen jo aiemmin, mikäli hän päätyykin käyttämään rollaattoria jo pian.

Liam Neesonin mukaan päätös tapahtui hänen työstäessään Blacklight-nimisen elokuvan tappelukohtausta, ja tajutessaan vastanäyttelijänsä olevan saman ikäinen kuin vanhin poikansa. Jo 1970-luvulta saakka näytelleen tähden tuorein rooli on toimintaelokuvassa The Marksman. Se sai ensi-iltansa Yhdysvalloissa 15. tammikuuta.