Paljastus: Taru sormusten herrasta -sarja sijoittuu aikaan tuhansia vuosia ennen elokuvia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Amazon Studios -tuotantoyhtiö työstää parhaillaan televisiosarjaa, joka perustuu J.R.R. Tolkienin Taru sormusten herrasta -kirjoihin. Nyt jättituotannosta on paljastettu uutta tietoa. Sarja tulee sijoittumaan aikaan tuhansia vuosia ennen kirjasarjan ja niiden elokuvaversioiden tapahtumia.

Tolkien-aiheisen The One Ring -sivuston julkaiseman synopsiksen mukaan sarja vie katsojat aikaan, jolloin suuria voimia taottiin, kuningaskunnat sekä nousivat että hajosivat, odottamattomia sankareita koeteltiin, toivo roikkui ohuen langan päässä ja Tolkienin tarinoiden suurin pahis uhkasi peittää maailman pimeyteen. Hobitti ja Taru sormusten herrasta -kirjoja edeltävään aikaan on perehdytty aikaisemmin J.R.R. Tolkienin pojan kirjailijan kuoleman jälkeen kokoamassa Silmarillion-tarinakokoelmassa.

The Lord of the Rings -sarjan pääosissa tullaan näkemään joukko sekä uusia että vanhoja hahmoja. Yli 500 miljoonan dollarin budjetilla yhdeksi kaikkien aikojen kalleimmista tv-tuotannoista kuvaillun sarjan kahta ensimmäistä tuotantokautta kuvataan Uuudessa-Seelannissa. Sarjan kahdeksasta jaksosta koostuvan ensimmäisen kauden on määrä saapua Amazon Prime -palveluun vielä tämän vuoden aikana.