Ihmishenkiä pelastanut rotta palkittiin mitalilla – löytänyt kymmeniä maamiinoja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Magawa-niminen rotta on julistettu sankariksi tärkeästä työstään Kambodzassa. Savanninhamstraajarotta on auttanut löytämään kymmeniä miinoja, jotka olisivat muuten uhanneet ihmisten turvallisuutta.

Hyväntekeväisyysjärjestö People’s Dispensary for Sick Animals, PDSA, luovutti Magawalle rohkeusmitalin. Magawa on hajuaistinsa ansiosta löytänyt seitsemän vuotta kestäneen uransa aikana 39 maamiinaa ja 28 muuta räjähdettä. Se on auttanut raivaamaan maamiinoista 141 000 neliökilometrin edestä maata.

Rotat ovat ainoita eläimiä, jotka voivat turvallisesti etsiä maamiinoja kevyen painonsa ja tarkan hajuaistinsa ansiosta. Järjestön Animal Awards -gaalassa palkitaan ja kunnioitetaan tärkeitä saavutuksia tehneitä eläimiä. Magawa on CBS-uutissivuston mukaan ensimmäinen PDSA:n rohkeusmitalin saanut jyrsijä.