Jäätelöstä löytyi koronavirusta Kiinassa

Ohhoh! Ruoka Terveys · Tim Isokivi

Jäätelön ystäville on kantautunut huolestuttavia uutisia Kiinasta. Maassa tuotetusta jäätelöstä on löydetty koronavirusta, mikä on johtanut mittaviin toimenpiteisiin.

Koronavirusta löydettiin kolmesta Daqiaodao Food Company -yhtiön jäätelöstä otetusta näytteestä. Yhtiön valmistama jäätelö on sittemmin vedetty pois myynnistä ja sen 1 662 työntekijää on asetettu karanteeniin. Jäätelön kanssa tekemisissä olleita on kehotettu tarkkailemaan vointiaan ja ilmoittamaan mahdollisista koronaoireista.

Kauppojen hyllyille ehti päätyä alle tuhat laatikollista mahdollisesti saastunutta tuotetta. Independent-lehden mukaan jäätelö sisältää muun muassa Uudesta-Seelannista peräisin olevaa maitojauhetta ja Ukrainasta peräisin olevaa herajauhetta. Toistaiseksi ainakin 700 testatun Daquaodao Food Companyn työntekijän testitulokset ovat olleet negatiivisia.