Kokki paljastaa – näin selvität, kaipaako keittiöveitsi teroittamista

Koti & Asuminen Ruoka · Tim Isokivi

Keittiövälineitä kannattaa ehostaa sännöllisin väliajoin. Ruoanlaitosta tulee huomattavasti mielekkäämpää, mikäli esimerkiksi keittiöveitsen pitää tarpeeksi terävässä kunnossa teroittamalla sitä aika-ajoin.

Mikäli veitsien terävyyden arvioiminen tuottaa hankaluuksia, voi käyttöön ottaa amerikkalaisen julkkiskokki Ming Tsain niksin. Tuoreella TikTok-videollaan hän neuvoo pudottamaan omenan keittiöveitsen terän päälle. Mikäli terä uppoaa helposti hedelmälihaan, ei veitsi kaipaa terottamista.

Lukuisia ravintoloita omistava Ming Tsai tunnetaan erityisesti fuusiokeittiöön pohjaavista ruoistaan. Yhdysvaltalloissa omaa Simply Ming -ruokaohjelmaa juontava Tsai jakaa ruokailuun ja keittiöön liittyviä vinkkejä usein myös TikTokissa. Kuuluisa kokki on nähty myös The Next Iron Chef -realitysarjassa.

@chefmingtsai

How do you know if your knife is sharp? #chef #HealthyCooking #cooking #food #foodtiktok

♬ Asian Power (Part 1) – Official Sound Studio