Vaippa-Trump sai uuden kodin – presidenttiä esittävä ilmapallo päätyy museoon

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lontoon yläpuolella nähtiin vuonna 2018 ensi kertaa Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpia esittävä ilmapallo. Järin mairittelevasta karikatyyristä ei kyse ollut, sillä ilmapallo-Trump esitettiin vaippoihin puettuna vauvana.

Brittitaiteilija Matthew Bonnerin luomaa ilmapalloa lennätettiin myöhemmin mielenosoituksissa eri puolilla maailmaa esimerkiksi Ranskassa, Irlannissa ja Tanskassa. Donald Trumpin presidenttikauden loppuessa ilmapallo on saamassa uuden kodin. Se tulee nimittäin päätymään näytille Museum of London -museoon.

Museum of London on CBS-uutissivuston mukaan havitellut ilmapalloa vuodesta 2019 saakka. Se tulee olemaan näytillä osana museon mielenosoituksiin liittyvää kokoelmaa. Trump-vauvan valmistajien mukaan se tulee säilymään museossa osoituksena siitä, kuinka Lontoon asukkaat vastustivat Trumpia hänen presidenttikautensa aikana.