Onko ylensyöminen jäänyt päälle? Näillä nikseillä pääset takaisin ruotuun

Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Joululoma on monille aikaa, jolloin kaikki herkuttelu ja ylensyöminen ovat sallittua. Liian suuret annokset ja ähkyyn saakka syöminen kannattaa kuitenkin lopettaa ennen kuin siitä muodostuu tapa, josta on hankalampi päästää enää irti.

Poosh-hyvinvointisivusto kertoi viisi hyödyllistä niksiä, joiden avulla liian suurten annosten syömisestä ja epäterveellisistä valinnoista voi ohjata itseään jälleen kaidalle polulle.

1. Älä kiellä mitään tiettyjä ruokia itseltäsi



Älä kiellä itseäsi syömästä mitään, mitä rakastat. Ruokien poistamisen sijaan keskity siihen mitä haluat ruokavalioosi lisätä.

2. Keskity ruoan terveellisyyteen



Ravitse itseäsi hyvällä ruoalla ja elintarvikkeilla, joita on käsitelty teollisesti mahdollisimman vähän. Osta paljon tuoreita aineksia, jotka on tuotettu ilman kemiallisia lannoitteita.

3. Vaihda lautanen pienempään



Pienempi lautanen muokkaa annoskokoa automaattisesti pienemmäksi.

4. Lisää proteiinia



Proteiini pitää kylläisenä pidempään, mikä puolestaan vähentää napostelua ja yleensä myös päivän aikana nautittujen kalorien kokonaismäärää.

5. Syö kuiturikasta ruokaa



Lisää lautasellesi hedelmiä, kasviksia, papuja ja linssejä. Ne pitävät hyvää huolta ruoansulatuksesta ja pitävät myös verensokerin tasaisempana päivän mittaan.