Tulipalo maailman suurimmassa koronarokotteita valmistavassa tehtaassa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Koronavirusta pyritään torjumaan jo usean rokotteen voimin, joista yhden ovat kehitelleet Oxfordin yliopisto ja AstraZeneca-yhtiö. Nyt Intiassa on puhjennut tulipalo Oxfordin ja AstraZenecan rokotteen paikallista Covishieldiä valmistavlla tehtaalla.

Maailman suurimmaksi koronarokotteen valmistajaksi kuvatulla Serum Institute of Indian tehtaalla puhkesi tulipalo torstaina. Paikalle hälytettiin palokunta, jonka mukaan palavasta rakennuksesta pelastettiin kolme ihmistä. Tulipalo ei ole toistaiseksi vaatinut kuolonuhreja, uutisoi Associated Press.

Punessa sijaitsevan tehtaan palon syy ja sen aiheuttamien vahinkojen laajuus ei ole toistaiseksi tiedossa. Serum Institute of Indian mukaan tulipalo ei kuitenkaan vaikuttanut koronarokotteen, jota yhtiön on määrä valmistaa miljardin annoksen edestä, tuotantoon. Yhtiö kertoo palon rajoittuneen tehtaan parhaillaan rakenteilla olevaan uuteen osioon.