Saksalaiskaupunkiin nukkumakapseleita kodittomille – kuin design-majoja metsässä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Eri puolille Saksan Ulmia on ilmestynyt erityisiä nukkumiseen tarkoitettuja kapseleita. Ne on suunnattu kaupungin kodittomille, jotka ovat vaarassa menehtyä nukkuessaan kaduilla talvella.

Ulmer Nest -nukkumakapselit on valmistettu teräksestä sekä puusta, ja viime aikoina niihin on asennettu myös aurinkopaneeleita. Kapselit on varustettu internet-yhteydellä, jonka ansiosta paikallinen hyväntekeväisyysjärjestö tietää milloin ne ovat käytössä. Järjestö voi kysellä yöpyjiltä tarvitsevatko he apua ja pitää kapselit paremmin siisteinä.

Nukkumakapselit ovat EuroWeekly-uutissivuston mukaan tuulen- ja vedenpitäviä sekä tuuletettuja. Niihin mahtuu kerrallaan nukkumaan kaksi ihmistä. Kapseleiden kuvaillaan pelastavan joka yö lukuisia ihmishenkiä etenkin talvella lämpötilojen laskiessa pakkaslukemiin.