Anteeksi mitä? Yhdysvalloissa vaaditaan Isojalalle omaa metsästyskautta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monet amerikkalaiset uskovat bigfoot, eli isojalka -nimisen myyttisen olennon liikuskelevan maan metsien kätköissä, vaikka pitäviä todisteita otuksesta ei ole toistaiseksi saatu. Nyt eräs Oklahomassa asuva lainsäätäjä haluaa isojaloille jopa oman metsästyskauden.

Yhdysvaltojen edustajainhuoneeseen kuuluva republikaanipuolueen jäsen Justin Humphrey on tehnyt lakiestyksen isojalka-metsästyskaudesta. Siinä myyttisen olennon metsästykselle kaavaillaan tiettyä aikaa, sääntöjä ja metsästyslupaan liittyviä asioita. Humphrey haluaa myös 25 000 dollarin löytöpalkkion sille, joka onnistuu nappaamaan isojalan.

Justin Humphreyn mukaan tarkoituksena ei olisi tappaa isojalkaa, vaan pyydystää olento elävänä ja saada sen olemassaolosta todisteita. Oklahoman Department of Wildlife Conservation -viranomaistahon edustaja ei suhtautunut lakiehdotukseen innolla, sillä hänen mukaansa kuvitteelliselle olennolle ei voida määritellä metsästyskautta. Huffpost-sivuston mukaan isojalan metsästyskausi olisi kuitenkin hyväksi osavaltion turismille ja ulkoilumahdollisuuksien suhteen.