Sipoolaisnuorten kiusaamiskoe pysäyttää – mitä sinä olisit tehnyt?

Ohhoh! · Stara.fi

Kiusaaminen ja kouluväkivalta ovat suomalaisessa yhteiskunnassa vakavia ongelmia yhä edelleen, vaikka niiden vähentämiseksi on ponnisteltu vuosikausia monin eri tavoin. Jokaisen ihmisen tulisi asettua puolustamaan kiusattua, jos sellaisen tilanteen näkee. Nyt Sipoossa koululaiset testasivat miten herkästi suomalaiset menevät kiusaamiseen väliin, ja tulos oli odotettuakin ruusuisempi.

Sipoolaisnuoret kyllästyivät tuloksettomaan kiusaamiskeskusteluun ja tekivät piilokamerakokeen, jonka he julkaisivat videona useissa eri sosiaalisen median palveluissa. Kiusaamiskoe-haastetta on alettu käyttämään koululuokissa positiivisin tuloksin. Se on luonut mahdollisuuden käsitellä piinaavaa teemaa mielenkiintoisesti, koskettavasti ja toiminnallisesti. Oheisella videolla nähtävät testihenkilöt puuttuivat kaikki kiusaamiseen hyvissä ajoin.