Apple varoittaa: Pidä iPhone kaukana sydämentahdistimesta

Digi Terveys · Tim Isokivi

Sydämentahdistimen omistavia on kehotettu olemaan tarkkana Applen älylaitteita, etenkin uusimpia malleja käyttäessään. Teknologiajätin julkaiseman tiedotteen mukaan yhtiön tuore älypuhelin voi haitata tahdistimen toimintaa.

Varoitus koskee iPhone 12 ja magneetilla kiinnittyviä Magsafe-lisälaitteita. Applen mukaan laitteet sisältävät magneetteja ja radioita, joiden elektromagneettinen kenttä voi aiheuttaa häiriötä esimerkiksi sydämentahdistimissa ja defibrillaattoreissa. iPhonea kehotetaan pidettäväksi niistä vähintään 15 sentin päässä ja 30 sentin päässä, mikäli puhelin on langattomassa latauksessa.

Applen iPhone 12 -malli sisältää aikaisempia malleja enemmän magneetteja. Yhtiön mukaan tämän ei pitäisi lisätä riskien aiheuttamisen mahdollisuutta sydämentahdistimissa. Engadget-sivuston mukaan lääkärit ovat kuitenkin havainneet uusien puhelinmallien vaikuttavan entistä herkemmin lääketieteellisten implanttien toimintaan.