Donald Trumpin Youtube-bannia jatkettiin – eikä loppua näy

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen entisen presidentti Donald Trumpin lukuisat sometilit jäädytettiin aikaisemmin tammikuussa väkivaltaan lietsonneen valheellisen sisällön jakamisesta. Twitterin ja Facebookin esimerkkiä seurasi lopulta myös Youtube.

Youtube ilmoitti alun perin rajoittavansa Donald Trumpin tilin toimintaa alkuun viikon ajan. Youtuben tuoreen tiedotteen mukaan Trumpin Youtube-kieltoa on kuitenkin jatkettu määrittelemättömäksi ajaksi. Ennen kieltoa jaetut videot säilyvät tilillä, mutta uuden materiaalin jakaminen on estetty eikä aikaisempia videoita voi kommentoida.

Youtuben tiedottajan mukaan kieltoa päätettiin pidentää edelleen jatkuvan väkivallan uhan vuoksi. Youtube on myös väliaikaisesti poistanut kumppanuusohjelmastaan Trumpin asianajaja Rudy Giulianin tilin, joka oli rikkonut toistuvasti palvelun sääntöjä jakamalla Yhdysvaltojen presidentinvaaleja koskevia valheellisia tietoja sisältäviä videoita. Sen myötä Giulianin Youtube-tilillä ei voida esimerkiksi tienata rahaa, uutisoi Metro.