Sometähti paljasti: ”Tällaiseen virvoitusjuomaan sekoitettu alkoholi vaikuttaa nopeammin”

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Alkoholi- ja virvoitusjuomia yhteen sekoittaessa on syytä olla tarkkana, mikäli ei halua humaltua liian nopeasti ja vahvasti. Näin varoittaa australialainen tutkija Karl Kruszelnicki, joka tunnetaan tyylistään tarjota tiedefaktoja viihteelliseen tapaan.

Karl Kruszelnicki kertoo tuoreella TikTok-videollaan alkoholin nousevan vahvemmin ja nopeammin päähän, mikäli se nautitaan sokerittomaan virvoitusjuomaan sekoitettuna sokeria sisältävän juoman sijaan. Alkoholin määrä pysyy juomassa tietenkin samana sekä sokerilliseen että sokerittomaan juomaan sekoitettuna, mutta ero on kalorien määrässä.

Kruszelnickin mukaan juomasekoitus päätyy ensin vatsalaukkuun ja sieltä myöhemmin ohutsuoleen, jossa merkittävä osa sen sisältämästä alkoholista imeytyy verenkiertoon. Sokerittoman juoman kanssa nautittu alkoholi imeytyy ja alkaa vaikuttamaan elimistössä nopeampaa, sillä niiden tapauksessa vatsalaukun tarvitsee kuluttaa vähemmän aikaa kaloreiden hajottamiseen. Samasta syystä Kruszelnicki kehottaa ihmisiä olemaan juomatta alkoholia tyhjään vatsaan.

@drkarl

DRINKING ALCOHOL WITH DIET SOFT DRINK MAKES YOU DRUNKER. Ever wondered why? Here’s the answer #getonthebeers #drkarlkruszelnicki #drkarl #shoey

♬ original sound – Dr Karl