THL: Vältä Brasiliaan tai Portugaliin matkustamista

Matkailu · Terhi Piiroinen

Koronaviruspandemiaa ei saada pysähtymään ilman, että jokainen osallistuu osaltaan viruksen leviämisen estämiseen. Yksi keino on välttää matkustamista. THL:n suositusten mukaan kaikkea matkustamista sekä kotimaassa että ulkomaille pitäisi rajoittaa vain välttämättömään.

THL suosittelee, että ihmiset välttäisivät toistaiseksi kaikkea matkustamista Portugaliin ja Brasiliaan. Syynä ovat muuntuneet koronavirukset, jotka tarttuvat ja leviävät aiempaa nopeammin. Kyseisissä maissa epidemiatilanne on nopeasti huonontunut ja muuntuneiden koronavirusten pelätään leviävän väestössä laajasti.

THL antoi vastaavan suosituksen aiemmin myös Britanniaan, Etelä-Afrikkaan ja Irlantiin suuntatuvista matkoista. Muuntuneet koronavirukset leviävät aiempaa virusta herkemmin. Tällä hetkellä ei ole kuitenkaan varmuutta siitä, että ne aiheuttaisivat vakavampaa tautia. Koronavirusrokotteen arvioidaan suojaavan myös muuntuneiden viruskantojen aiheuttamalta taudilta.