Hiihtohissit eivät olleet käytössä – laskettelijat käyttivät varjoliitimen moottoria

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koronapandemia on vaikuttanut muiden harrastusten tavoin myös moniin talviurheilulajeihin. Monien rinteiden hiihtohissit on tartuntavaaran vuoksi suljettu, minkä myötä laskettelijoiden on täytynyt nousta rinteiden huipuille toisenlaisilla tavoilla.

Youtubessa julkaistulla videolla joukko laskettelijoita on keksinyt omalaatuisen korvikkeen hiihtohisseille. He kiinnittivät selkäänsä varjoliitimen potkureilla varustetut moottorit. Laskettelijat nousivat rinteen päälle moottorin voimalla.

Videolla nähtävän Tim Haag kertoo Designboom-sivustolle varjoliitimen moottorin käytön käyttö suksien kanssa vaativan hyvää fyysistä kuntoa. Laite painaa selässä noin 30 kiloa ja vauhti sen siivittämänä kiihtyy noin 80 kilometrin tuntinopeuteen, minkä ansiosta tasapainon säilyttäminen voi olla haastavaa.