SpaceX-yhtiön raketti tuhoutui laskeutuessaan – valtava räjähdys videolle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

SpaceX-yhtiön SN9-raketin tuore testilento ei sujunut odotetulla tavalla. Uudelleenkäytettäväksi suunniteltu alus tuhoutui laskeutumisen aikana tiistaina.

SN9-raketin koelento alkoi lupaavasti, sillä se nousi onnistuneesti 10 kilometrin korkeuteen Texasissa sijaitsevalta laukaisualustalta. Ongelmat ilmenivät aluksen laskeutuessa. SN9 ei onnistunut hidastamaan vauhtiaan laskeutumisen aikana, ja räjähti osuessaan takaisin laukaisualustaan.

Samanlaisen kohtalon koki myös SN9-rakettia edeltänyt SN8-alus sen koelennon aikana joulukuussa. Koska tuoretta koelentoa kuvattiin, päätyi videolla myös raketin tuhoutuminen. SN8 ja SN9 ovat prototyyppejä avaruuskuljetusjärjestelmästä, jonka tarkoituksena on tulevaisuudessa mahdollistaa muun muassa lennot Maapallolta Marsiin.