Murtovaras unohti kännykkänsä rikospaikalle – selfiekuvat paljastivat poliisille

Ohhoh! · Tim Isokivi

Brittiläinen murtovaras on jäänyt kiinni nolon mokansa ansiosta. Hän sattui unohtamaan rikospaikalle merkittävän johtolangan. Poliisi pääsi lopulta rikollisen jäljille muun muassa hänen ottamien selfiekuvien avulla.

Wayne Elliott oli murtautunut Wallsendissä sijaitsevan talon alakerran asuntoon viime elokuussa. Hän katosi nopeasti törmättyään asunnossa asuvaan vanhaan naiseen, eikä huomannut puhelimensa pudonneen rikospaikalle. Poliisit löysivät puhelimesta selfiekuvia, Elliottille lähetettyjä viestejä ja jopa kuvan hänen passistaan.

Poliisi löysi tekijän helposti puhelimen ansiosta. Elliott oli murtaunut paria päivää aikaisemmin myös toiseen asuntoon, johon hän oli myös unohtanut todistusaineistoa DNA-jälkiä sisältneen Budweiser-oluttölkin muodossa. Murtovaras tuomittiin teoistaan Metro-lehden mukaan 13 kuukauden vankeusrangaistukseen.