Läpimurto Päijät-Hämeessä: Poliisi nappasi katalysaattorivarkaan

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisille on pelkästään Päijät-Hämeessä ilmoitettu alkuvuonna useista kymmenistä katalysaattorivarkauksista. Varkaudet on tutkittu ja poliisi on ottanut kiinni yli 30-vuotiaan miehen. Hän on myynyt varastamansa katalysaattorit eteenpäin.

– Tähän mennessä suoritetun esitutkinnan perusteella miehen epäillään välittäneen kymmeniä katalysaattoreita samalle henkilölle alkuvuonna 2021. Katalysaattorin ostajaa poliisi epäilee kätkemisrikoksista. Poliisi on takavarikoinut epäiltyjen jäljiltä 18 katalysaattoria.

Katalysaattoreiden sisältämistä jalometalleista maksetaan hyvin ja ne ovat suhteellisen helppo varastaa. On tärkeää, että poliisilla on käsitys ilmiön laajuudesta. Lisäksi autojen lähellä tapahtuvasta epäilyttävästä toiminnasta voi ilmoittaa hätäkeskukseen.

– Poliisi toivookin, että jokaisesta katalysaattorivarkaudesta tehdään rikosilmoitus. Nyt on syytä epäillä, että poliisin tietoon ei ole tullut kaikkia katalysaattorivarkauksia.