Nainen jäi kiinni kaktusten salakuljettamisesta – oli sitonut lähes tuhat kasvia vartaloonsa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Valtioiden välisten rajojen yli yritetään salakuljettaa paitsi huumeita, aseita, väärennettyjä esineitä ja eläimiä, myös jokseenkin erikoisempia esineitä. Taannoin eräs kiinalaisnainen jäi kiinni yritettyään salakuljettaa Uuteen-Seelantiin valtavan määrän kaktuksia.

Wenqing Li pysäytettiin maaliskuussa 2019 Aucklandin kansainvälisellä lentoasemalla. 38-vuotias nainen oli sitonut yhteensä 947 sukkahousuihin säilöttyä kaktusta ja mehikasvia eri puolille vartaloaan. Li oli CNN-uutissivuston mukaan yrittänyt hankkiutua niistä eroon lentoaseman vessassa vainukoiran kiinnitettyä häneen huomionsa.

Wenqing Li jäi paria kuukautta myöhemmin yhteensä 142 iPad-kuoriin piilotetun siemenen laittomasta maahantuonnista. Hänet tuomittiin taannoin teoistaan 12 kuukauden ehdonalaiseen rangaistukseen ja suorittamaan yhdyskuntapalvelua 100 tunnin edestä. Uudessa-Seelannissa on käytössä erittäin tarkat bioturvallisuuslait, joilla pyritään suojelemaan saarivaltion maataloutta ja biodiversiteettiä.