Miestä sakotettiin karanteenin rikkomisesta – sitten paljastuikin siepatuksi

Ohhoh! · Tim Isokivi

Koronakaranteenin rikkomisesta voi seurata monilla alueilla tiukkakin rangaistus, eikä Taiwan ole poikkeus. Taannoin eräälle taiwanilaiselle miehelle langetettu sakkorangaistus kuitenkin peruttiin. Kävi ilmi, ettei hän ollut rikkonut karanteenia omin tahdoin.

Chen-niminen mies aloitti lokakuussa 14 vuorokauden karanteenin ystävänsä kotona palattuaan Taiwaniin Hong Kongista. Marraskuun alussa kotiin tunkeutui joukko velanperijöitä. Perijät luulivat Cehniä hänen veloissa olleeksi ystäväkseen, sieppasivat miehen ja pakottivat hänet maksamaan rahat.

Chen palautettiin koettelemuksen aikana vammoja saaneena ystävän kotiin. Miehen vastoinkäymiset eivät kuitenkaan päättyneet. Viranomaiset nimittäin langettivat hänelle pian 2 900 euron arvoisen sakkorangaistuksen karanteenin rikkomisesta.

Tapaus ohjattiin Taiwanin oikeusministeriölle, joka tutki Chenin väitteitä siepatuksi joutumisesta. Viranomaisten todettua niiden pitävän paikkansa sakkorangaistus peruttiin. Poliisit etsivätkin CNN-uutissivuston mukaan nyt Chenin sieppaajia.