Poliisi selvitti väärennettyä koronarokotetta tehtailleen rikollisjengin – peräti 80 pidätetty

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Kiinassa on pidätetty 80 ihmistä, joiden epäillään kuuluneen väärennettyjä lääkkeitä levittäneeseen rikollisliigaan. Rikolliset valmistivat ja myivät koronarokotteeksi väitettyjä, mutta todellisuudessa taudin torjumiseen tehoamattomia aineita.

Kiinan poliisi hajotti Kong-nimisen epäillyn johtaman rikollisryhmän Pekingin, Jiangsun ja Shadongin alueilla. Ryhmä valmisti koronarokotteena myytyä ainetta, joka todellisuudessa koostui suolaliuoksesta. Sitä ehdittiin myydä Kiinassa ja muissa maissa, joita ei Associated Press -uutistoimiston mukaan ole toistaiseksi nimetty.

Kiinan ulkoministeriön tiedottajan mukaan maan viranomaiset pyrkivät jatkossakin estämään väärennettyjen rokotteiden valmistuksen ja myynnin. Maassa on kehitteillä toistaiseksi ainakin seitsemän virallista koronarokotetta. Niistä yksi, valtion kehittelemä Sinopharm, on hyväksytty paikalliseen käyttöön.