Norjalaismies juoksi puolimaratonin paljain jaloin lumessa – käsittämätön maailmanennätys

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Norjalainen Jonas Felde Sevaldrud on noussut otsikoihin juostuaan puolimaratonin epätavallisella tyylillä. Hän teki sen juoksemalla lumihangessa paljain jaloin. Samalla hän tuli rikkoneeksi ennätyksen.

Sevaldrud juoksi 21 kilometriä jäätävissä olosuhteissa tunnissa, 44 minuutissa ja 58 sekunnissa. Puolimaratoni taittui ennätysajassa, joskin Guinnessin ennätystenkirja ei ole vielä virallisesti vahvistanut asiaa. Aikaisemman paljain jaloin suoritetun puolimaratonin aikaennätyksen rikkoi hollantilainen Wil Hofille vuonna 2017 Suomen Oulussa kahden tunnin, 16 minuutin ja 34 sekunnin ajalla.

Sevaldrud kertoo saaneensa inspiraation paljain jaloin juoksemiseen Christopher McDougallin Born to Run -kirjasta. Juoksija yllättyi Running-lehden mukaan siitä, kuinka paljon helpompaa lumessa ja jäällä juokseminen hänelle loppujen lopuksi oli. Sevaldrudin mukaan ensimmäinen yritys rikkoa ennätys tosin keskeytyi terävän jään aiheutettua haavoja hänen jalkoihinsa.