Kolme ihmistä haaksirikkoutui autiolle saarelle – pelastettiin 33 päivää myöhemmin

Ohhoh! · Tim Isokivi

Kaksi miestä ja yksi nainen on pelastettu heidän jouttua tosielämän Robinson Crusoe -tilanteeseen. Kolmikko oli päätynyt autiolle saarelle, jossa heidän täytyi käyttää selviytymistaitojaan yli kuukauden ajan ennen pelastuksen saapumista.

Kuubalainen ryhmä oli uinut Bahamalla sijaitsevalle Anguilla Cay -autiosaarelle voimakkaiden aaltojen kaadettua heidän veneensä. Kolmikko selviytyi saarella syömällä kookospähkinöitä, simpukoita ja rottia. Haaksirikkoutuneet löydettiin lopulta heidän heiluteltua lippuja rutiinilennolle olleelle Yhdysvaltojen rannikkovartioston helikopterille.

Kolmikko oli ehtinyt selviytyä autiosaarella 33 vuorokauden ajan ennen pelastetuksi tulemista. Pelastetut toimitettiin Floridassa sijaitsevaan sairaalaan, mutta ABC-uutissivuston mukaan heillä ei ilmennyt vakavia terveysongelmia. Rannikkovartioston kersantti Brandon Murrayn mukaan kyseessä on hänelle ensimmäinen kerta, kun he ovat pelastaneet yli kuukauden ajan haaksirikossa olleita ihmisiä.