Koala pelastettiin – aiheutti viiden auton ketjukolarin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Australian luonnossa elää monia ihmisille vaarallisia eläimiä, mutta koaloita ei ole tyypillisesti mielletty kuuluviksi niihin. Taannoin koala tosin tuli aiheuttaneeksi Australian Adelaidessa todellisen liikennekaaoksen.

Koala oli aiheuttanut viiden auton ketjukolarin ylittäessään moottoritietä maanantai-aamusta. Onnettomuudessa mukana ollut Nadia Tugwell kertoo nousseensa ulos autosta selvittääkseen kolarin aiheuttajan. Hän löysi tiellä harhailleen koalan, ja onnistui nappaamaan sen toisen autoilijan kanssa huovan avulla.

Tugwellin ajoi huoltoasemalle toimittaakseen koalan paikallisen eläinsuojan työntekijöille, ja matkan aikana eläin onnistui kiipeämään takakontista auton pelkääjän paikalle. Koala on sittemmin toimitettu luontoon kauas vilkasliikenteisestä moottoritiestä. Kukaan ei ketjukolariin joutuneista ei AP-uutistoimiston mukaan kärsinyt sairaalahoitoa vaatineista vammoista.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.