Mies valmisti kitaran enonsa luurangosta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Prince Midnight -nimisellä muusikolla on taatusti ainutlaatuinen hevikitara. Se on valmistettu todellisista ihmisen luista, jotka kuuluivat hänen edesmenneelle enolleen. Muusikon mukaan hän valmisti Skelecasteriksi nimeänsä luukitaran kunnianosoituksena hänet heavy metalin pariin tutustuttanutta enoa kohtaan.

Prince Midnightin Filip-eno kuoli moottoripyöräonnettomuudessa Kreikassa vuonna 1996. Enon luuranko lahjoitettiin opetuskäyttöön paikalliselle yliopistolle, mutta luiden käytön tultua tiensä päähän ne päätyivät muusikon haltuun. Filipin ortodoksitaustan vuoksi jäänteitä ei voitu krematoida, ja kalliin hautapaikan hankkimisen sijaan Prince Midnight päätti lopulta tehdä niistä soittimen.

Prince Midnight esittelee kaikkien aikojen hevikitaraa julkaisemallaan videolla soittamalla black metal -yhtye Darkthronen kappaletta Transilvanian Hunger. Muusikko kertoo Huffpost-sivustolle Filipin luurangon muuntamisen kitaraksi olleen haastavaa. Miehen mukaan hänen äitinsä ei suhtautunut ideaan aluksi lämmöllä, mutta myönsi lopulta Filip-enon halunneen todennäköisesti päätyä mielummin tilutettavaksi kuin haudan lepoon.