Hyödyllinen edistysaskel: Facebook aloittaa yhteistyön Veripalvelun kanssa

Digi Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Verenluovutus on edelleen tarpeen ihmishenkien pelastamiseksi. Veripalvelu tarvitsee joka arkipäivä 800 verenluovuttajaa, jotta potilaat Suomessa saavat tarvitsemansa hoidon. Verivalmisteet pelastavat ihmishenkiä esimerkiksi tapauksissa, joissa potilas on menettänyt paljon verta vaikkapa onnettomuudessa tai synnytyksen aikana.

– Facebook ja Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu ovat tänään ilmoittaneet uudesta kumppanuudesta kannustaakseen useampia ihmisiä ryhtymään verenluovuttajiksi. Nyt Facebookin 18–65-vuotiailla käyttäjillä Suomessa on mahdollisuus ilmaista kiinnostuksensa verenluovutukseen Facebookissa, SPR Veripalvelusta kerrotaan.

Uuden ominaisuuden avulla käyttäjät saavat ilmoituksia, kun lähellä olevat veripalvelutoimistot tarvitsevat luovuttajia. Käyttäjät voivat kutsua myös ystäviään luovuttamaan verta. Facebook mainostaa ominaisuutta käyttäjille heidän uutissyötteissään, tai ihmiset voivat hakea sen yksinkertaisesti etsimällä Facebookista hakusanalla ”verenluovutus”.

Mikäli otat palvelun käyttöön, Facebook saa ainoastaan ilmoituksen kiinnostuksestasi luovuttaa verta. Facebook ei saa tai pyydä muita tietoja. Luovuttajan on itse varattava aika verenluovutukseen Veripalvelun nettisivuilta. Facebook ei jaa tietoja, kuten nimiä tai yhteystietoja, Veripalvelulle.