Kiitos lumiselle talvelle: Urheilukauppojen myynti yli kaksinkertaistui viime vuodesta

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Harva eteläsuomalainen hiihti viime vuonna. Tänä vuonna jopa liikuntaa vihaavat ovat pistäneet monot jalkaan ja rientäneet hiihtoladuille lumisen talven innoittamana. Urheilukaupat ovat tehneet alkuvuodesta herkullisen tuloksen myynnissään.

Urheilukaupassa tammikuun odotukset olivat kovat, eikä lumen sataminen eteläisintä Suomea myöten pettänyt niitä. Myynti kasvoi urheiluvaatteissa 39 prosenttia, urheilukengissä 14 prosenttia ja välinekaupassa peräti 114 prosenttia.

– Pelkästään hiihtovälineissä kasvua kertyi huimasti, mutta toki vertailukohta viime vuoden mustaan tammikuuhun on hieman harhaanjohtava. Viime vuoden tammikuussa Etelä-Suomessa pelattiin golfia, nyt hiihdetään. Nyt talviurheiluvälineistä on kaupoissa pulaa, kertoo Muoti- ja urheilukauppa ry:n toimitusjohtaja Velimatti Kankaanpää