Rakkauden kieli on suhteen kulmakivi – kyse on samasta aaltopituudesta

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ystävänpäivä oli ja meni, mutta parisuhteet kaipaavat huomiota edelleen. Liitto ei voi olla itsestäänselvyys, jossa yhteistä hyvinvointia huolletaan ainoastaan juhlapyhinä ja patisteltaessa. Rakkauden kieli auttaa ymmärtämään, miten kumppania ja itseään voi arvostaa terveessä parisuhteessa.

Rakkauden kieli on yhteistä aikaa, kauniita sanoja, pieniä palveluksia, lahjoja ja muistamisia sekä fyysistä kontaktia. Parisuhteen toimivuus paranee, kun rakkauden kieli on kunnossa. Sinful-seksivälinemyyjä on julkaissut testin, jonka avulla voi selvittää itselleen ominainen rakkauden kieli.

– Rakkauden kielestä puhuttaessa kyse on toisen ymmärtämisestä, mutta myös erilaisuuden hyväksymisestä. Kaikki rakastavat ja kaipaavat rakkautta eri tavoilla. Kun ymmärtää, ettei puoliso välttämättä kaipaa rakkaudessa samoja asioita, ihmissuhteiden ylläpitäminen voi olla helpompaa. Parisuhteessa on kuitenkin tärkeää saada kokemus siitä, että kumppani rakastaa, kertoo seksuaaliterapeutti Tiia Merikanto.

– Moni puhuu kumppanilleen luontaisesti sillä rakkauden kielellä, jonka itse kokee tärkeäksi. Oma rakkauden kieli ei kuitenkaan aina kohtaa kumppanin kanssa. Silloin avoin omiin toiveisiin ja tarpeisiin liittyvä keskustelu kumppanin kanssa voi auttaa tunnistamaan kummankin luontaiset rakkauden kielet. Se usein myös parantaa parisuhdetta, hän nyökkää.