Unohda kertakäyttökrääsä – panosta näihin kodintuotteisiin

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Yhä useampi suomalainen on alkanut kiinnittää huomiota tavarapaljouteen ja kuluttamiseensa. On järkevää sijoittaa rahansa pitkäikäiseen ja kestävään tuotteeseen kertakäyttöisen tavaran sijaan. Esimerkkinä kauppakassi, joka palvelee satoja kertoja kertakäyttöisen muovipussin sijaan.

Osta kotiin pakasterasioita tai uudelleensuljettavia pakastuspusseja. Sijoita kestomukiin, johon haet take away -kahvisi aamuisin. Hylkää elmukelmut ja alumiinifoliot ja suojaa salaattikulhot sekä uunivuoat leivinliinalla tai kestokannella. Kahvinkeittimiin on myytävänä kestosuodatinpusseja.

Voit korvata kertakäyttöiset muffinssivuoat silikoniversioilla. Pillit kannattaa vaihtaa kestotuotteisiin, joita on markkinoilla muun muassa ruostumattomasta teräksestä tai silikonista valmistettuna. Korvaa talouspaperi keittiöpyyhkeellä ja tiskirätillä. Vanulaput voi korvata kestolapuilla. Kuukautissuojat puolestaan jäävät unholan kuukautiskupin hankkimisen jälkeen.