Aurinko paistaa nyt matalalla – puhdista tuulilasi oikein ennen ajomatkaa

Autot Lifestyle · Terhi Piiroinen

Koulujen hiihtolomakausi käynnistyy ensi viikolla Etelä-Suomesta ja useat suuntaavat pohjoisempaan autoillaan. Ajomatkaan tulee aina varautua kunnolla. Yksi helposti unohtuva asia on tuulilasin puhdistaminen – myös sen sisäpuolelta.

– Ennen matkalle lähtemistä onkin syytä varustautua aurinkolaseilla ja käyttää pari minuuttia aikaa lasipintojen ja erityisesti tuulilasin sisäpinnan huolelliseen puhdistamiseen lasinpuhdistusaineella. Tuulilasin ulkopinnan puhdistaminen on aivan yhtä tärkeää näkemisen kannalta, Autonalan Tiedotuskeskus muistuttaa.

Lasin pitäminen puhtaana lisää myös sen käyttöikää, sillä puhdas pinta ei naarmuunnu niin helposti harjattaessa lumesta tai raavittaessa jäästä puhtaaksi.Naarmuista lasia ei saa enää kirkkaaksi puhdistamalla, vaan se pitää vaihtaa uuteen. Lasin naarmuuntumista voi ehkäistä vaihtamalla pyyhkijänsulat säännöllisesti uusiin ja käyttämällä riittävästi pakkasen kestävää pesunestettä tuulilasia pyyhittäessä. Kiveniskemiltä ja halkeamilta on vaikea sataprosenttisesti välttyä, mutta riittävät turvavälit pienentävät niiden todennäköisyyttä.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.