Kendall Jenner lanseerasi oman tequilan – syytetään nyt kulttuurisesta omimisesta

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kulttuurien omimisella tarkoitetaan toisen kulttuurin elementtien käyttämisestä omaksi iloksi ja yleensä vain satunnaisesti itseä hyödyttävissä asioissa. Monesti esimerkiksi vaaleaihoiset artistit ovat olleet tästä syytettynä esiintyessään rastoissa, pikkuleteissä tai esimerkiksi intiaanipäähineissä.

Nyt realitytähti ja malli Kendall Jenner on saanut sosiaalisessa mediassa syytöksiä, joiden mukaan nainen on harrastanut kulttuurista omimista luotuaan oman tequilamerkin. Kendall Jenner lanseerasi 818 Tequila -nimisen alkoholibrändin, jonka nimessä on käytetty hänen asuinalueensa Calabasasin 818-aluetunnistetta.

Kommentoijien mielestä Meksikossa tehdyn meksikolaisen perinnejuoman nimeäminen tällä tavalla on väärin eikä anna oikeaa kuvaa juoman juurista. Daily Mail -sivuston mukaan ihmiset ovat olleet myös tuohtuneita siitä, että nainen on ottanut meksikolaisen perheyrityksen tekemän tuotteen, nimennyt sen amerikkalaisittain eikä edes osaa kunnolla kuvailla juoman makuprofiilia.

– Tämä on vahvaa ja tämä on hieman vähemmän vahvaa, Kendall Jenner kuvailee videollaan, jossa hän maistelee kahta erilaista tequilaa jäiden kera.

Monia on ärsyttänyt myös se, että nainen ei tunne meksikolaista kulttuuria tarpeeksi eikä ole tutustunut Meksikoon. Kendall Jenner on lomaillut Meksikossa viime aikoina, mutta sosiaalisen median mukaan hän on käynyt vain suosituissa turistikohteissa.

https://www.instagram.com/p/CLXIC-VDSVz/