Vuokrat nousivat koko maassa – eniten muutamalla paikkakunnalla

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Vuokra-asuntojen vuokrat nousivat viime vuonna koko maassa 1,2 prosentilla. Vuonna 2020 vuokrat nousivat nopeimmin suurista kaupungeista Turussa, Espoossa ja Vantaalla. Vuokrat nousivat näillä paikkakunnilla 1,7 prosenttia.

Helsingissä ja Tampereella vuokrat nousivat 1,5 prosentilla ja Oulussa 1,4 prosentilla viime vuonna. Myös Rovaniemellä vuokrat olivat 1,4 prosentin kasvussa. Tiedot perustuvat Tilastokeskuksen vapaarahoitteisten vuokra-asuntojen tuoreisiin tilastoihin.

– Pääkaupunkiseudun työssäkäyntialueeseen lukeutuvissa pienissä kaupungeissa vuokrakehitys on ollut nopeaa. Keravalla vuokrakehitys oli viime vuonna koko maan nopeinta. Pääradan tarjoamien hyvien yhteyksien vaikutukset vuokramarkkinoihin näyttävät kuitenkin heikkenevän nopeasti Järvenpään jälkeen. Hyvinkäällä vuokrat nousivat viime vuonna maltillisesti 0,7 prosentilla. Riihimäellä vuokrataso puolestaan laski 0,3 prosentilla, Suomen Vuokranantajien ekonomisti Sakari Rokkanen analysoi.

– Rovaniemen viime vuoden vuokrakehitystä voidaan pitää yllättävänä, kun huomioidaan koronan aiheuttamat haasteet Lapin matkailukeskukselle. Toisaalta juuri nämä haasteet voivat osaltaan selittää kehitystä ja näkyä vuokra-asuntojen kysynnässä. Muualta Lapista on voitu hakeutua töiden vähentyessä maakuntakeskukseen. Rovaniemen väestökehitys oli viime vuonna positiivista.