Poliisi nappasi Lahdentiellä etsintäkuulutetun rattijuopon – vastusti poliisia väkivaltaisesti

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisipartio sai hätäkeskukselta ilmoituksen mahdollisesta rattijuoposta, joka ajoi henkilöautollaan Nastolasta kohti Lahtea valtatie 12:sta pitkin keskiviikkona kello 15:15. Poliisit tavoittivat tuntomerkkeihin sopivan auton vähän ennen Villähteen liittymää.

Autoa kuljettanut 1990-luvulla syntynyt mies puhalsi seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän lukeman. Mies kieltäytyi lähtemästä verikokeeseen ja vastusti poliisia siinä määrin, että syyllistyi virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen. Autoa kuljettaneella ei ollut myöskään voimassa olevaa ajo-oikeutta ja hänet oli etsintäkuulutettu.

Auton kyydissä oli myös 1980-luvulla syntynyt mies, jolla niin ikään oli voimassa oleva etsintäkuulutus. Autoon suoritetussa tarkastuksessa löytyi luvaton käsiase. Molemmat miehet toimitettiin poliisiasemalle useista rikoksista epäiltynä.