Taivaalla välähti – kirkas meteori valaisi yötaivaan ja tallentui videolle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Mikäli yötaivaalle sattuu vilkaisemaan juuri oikealla hetkellä, voi päätyä todistamaan näyttävää tähdenlentoa. Taannoin Kanadassa päästiin ihastelemaan erittäin kirkasta valopalloa, joka valaisi hetken aikaa taivasta.

Kirkas meteori kiiti taivaalla Kanadan Albertan yläpuolella aamuyöstä paikallista aikaa maanantaina 22. helmikuuta. Ajankohdan vuoksi melko harvat olivat todistamaan näkyä omin silmin. Kiitos valvonta- ja ovikellokameroiden, se kuitenkin ikuistui lukuisiksi videoiksi.

Taivaalla loistaneen valon aiheuttaja herätti kysymyksiä paikallisten asukkaiden keksuudessa. American Meteor Society -järjestö on sittemmin vahvistanut kyseessä olleen ilmakehässä palanut meteori. Toistaiseksi on epäselvää, selvisikö mitään kappaleesta maan kamaralle saakka.