Kaupunginosa kuin maalaus – Bo-Kaap on Kapkaupungin etninen asuinalue

Matkailu · Terhi Piiroinen

Etelä-Afrikassa sijaitseva Kapkaupunki on kansainvälisten matkailijoiden suosima kohde. Mukavan lämmin ilmasto, kaupungin rikas historia ja upeat hiekkarannat houkuttelevat turisteja ympäri maailmaa. Yksi mielenkiintoisimmista nähtävyyksistä on Bo-Kaapin kaupunginosa.

Bo-Kaap sopii Instagramiin ahkerasti päivittävän matkakohteeksi, sillä se on tunnettu värikkäistä rakennuksistaan. Aluetta kutsuttiin ennen malaijilaiseksi kortteliksi siellä asuneiden siirtolaisten takia. Naapurusto sijaitsee Kapkaupungin keskustan länsipuolella, Signal Hillin rinteellä.

Asuinalueen talot ovat pinkkejä, violetteja, keltaisia, limenvihreitä ja vaaleansinisiä. Kokosimme alle esimerkkejä näkymistä. Tämä kohde kannattaa panna bucket listille ennen alueen muuttumista liian kaupalliseksi vielä, kun se hehkuu alkuperäisten asukkaiden luomaa etnistä tunnelmaa.