Sateliitti kerää aurinkoenergiaa avaruudessa – voiko sädettää sen maan pinnalle?

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Pentagonin tutkijat ovat kehitelleet laitetta aurinkoenergiaa avaruudessa keräävää laitetta. Tavoitteena on, että avaruudessa leijuvien aurinkokennojen keräämä energia voitaisiin tulevaisuudessa lähettää säteen muodossa Maahan. Photovoltaic Radiofrequency Antenna Module, eli PRAM, on kooltaan vain suurin piirtein pizzalaatikon kokoinen.

Laite lähetettiin Maapalloa kiertävälle radalle Pentagonin X-37B -drooniin kiinnitettynä. Paneeliin kiertoradalla osuvat säteet sisältävät sinisten aallonpituuksien ansiosta ilmakehän läpi kulkevia säteitä enemmän energiaa. Tuoreessa kokeessa PRAM kykeni luomaan 10 wattin edestä maan pinnalle lähetettävää energiaa. Kyseinen määrä on tarpeeksi iPadin virran lataamiseen.

CNN-uutissivuston mukaan projektin tavoitteena on, että PRAM-paneelien avulla voitaisiin luoda tulevaisuudessa puhdasta energiaa. Projektissa mukana olevan tutkija Paul Jaffen mukaan niiden avulla voisi olla vielä joskus mahdollista tuottaa yhtä paljon, tai jopa enemmän energiaa kuin suurimmilla nykyisillä voimaloilla.