Demi Lovato pitää juhlia sukupuolenpaljastuksesta transfobisina: ”Sukuelimet eivät määritä vauvan sukupuolta”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Rohkeasti riippuvuuksistaan ja yliannostuksestaan kertonut laulaja Demi Lovato on puhunut myös aina kovaäänisesti tasa-arvoisuuden ja seksuaalivähemmistöjen puolesta. Nyt Lovato on avautunut siitä miten hän inhoaa juhlia, joissa juhlitaan raskautta ja paljastetaan vauvan sukupuoli.

Etenkin Amerikassa on hyvin suosittua pitää raskaana ollessa juhlat, joissa vieraat saavat arvailla tulevan lapsen sukupuolta. Lopuksi vauvan sukupuoli paljastetaan niin, että esimerkiksi täytekakun sisältä tai konfettitykistä paljastuu vaaleanpunainen tai -sininen täyte. 28-vuotiaan laulajan mielestä nämä juhlat ovat transfobisia.

Demi Lovato julkaisi Instagram-kanavallaan pitkän tekstin siitä millä tavalla sukupuolen paljastusta varten järjestetyt juhlat ovat transfobisia. Nainen halusi muistuttaa ihmisiä siitä, että vauvan sukupuolielinten selvittäminen ei kerro vielä mitään tulevan lapsen sukupuolesta.