Mies pidätettiin 40 vuotta sitten tapahtuneesta murhasta – colatölkki paljasti

Ohhoh! · Tim Isokivi

40 vuoden ajan mysteerinä pysynyt murhatapaus on ratkennut Yhdysvalloissa. 62-vuotias David Anderson pidätettiin taannoin Sylvia Quaylen vuonna 1981 tapahtuneesta murhasta syytettynä.

Sylvia Quaylen ruumis löydettiin 4. elokuuta 1981 Coloradon Denverissä sijaitsevasta kodistaan alastomaksi riisuttuna, kuristettuna, puukotettuna ja ammuttuna. Poliisit keräsivät rikospaikalta suuren määrän todistusaineistoa, muun muassa DNA-jälkiä sisältäneen maton. Taannoin viranomaiset aloittivat pitkäkestoisen projektin etsiä epäiltyä seulomalla tämän mahdollisten sukulaisten DNA-tietoja rekistereistä.

Yli 3 300 ihmisten joukosta onnistuttiin suurella vaivalla löytämään yksi todennäköinen epäilty, David Anderson. Poliisit onnistuivat saamaan miehen DNA-näytteen lopulta hänen roskiensa joukossa olleesta Coca-Cola Vanilla -tölkistä. Se vastasi matosta löydettyä DNA-jälkeä. Hiljaista elämää Nebraskassa viettänyt David Anderson pidätettiin 10. helmikuuta. Sylvia Qyaylen murhasta syytetty mies tullaan CBS-uutissivuston mukaan toimittamaan Coloradoon oikeudenkäyntiä varten.