Twitteriin maksullisia ominaisuuksia – somepalvelu uudistuu

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suosittu mikroblogipalvelu Twitter on ollut vuosien ajan täysin ilmainen. Nyt asia on kuitenkin muuttumassa, sillä käyttäjille tarjotaan uusia lisäominaisuuksia kuukausimaksua vastaan.

Twitter on esitellyt ensimmäistä maksullista jäsenvaihtoehtoaan, Super Followia. Superseurausta tarkoittava palvelu tarjoaa esimerkiksi mahdollisuuden asettaa omia twiittejään luettavaksi vain siitä maksaneille tilaajille. Lisäksi maksullisen ominaisuuden käyttäjät pääsevät lukemaan kuumimpia puheenaiheita yhteen niputtavia uutiskirjeitä.

Super Follow -ominaisuudet saa Twitterissä käyttöönsä 4,99 dollarin kuukausimaksua vastaan. Sen tilanneet voivat itse päättää hinnan omien maksumuurin taakse piilotettujen twiittien näkemisestä. Hieman Patreon-tilauspalvelua idealtaan muistuttavan Super Followin on määrä ilmestyä Twitteriin myöhemmin tämän vuoden aikana.

Twitteriin on tulossa myös Communities, eli yhteisöt -niminen uudistus. Käytännössä kyse on hieman Facebook-ryhmiä muistuttava ominaisuus, jonka ansiosta käyttäjät voivat liittyä tiettyihin mielenkiinnonkohteisiin ja aiheisiin keskittyviin yhteisöihin.